Ons team

Op Het Kofschip werken we met een enthousiast team van leerkrachten die met veel plezier en toewijding klaarstaan om het beste onderwijs mogelijk te maken. Veel van onze collega’s hebben specialismes of neventaken. Zo hebben we een rekenspecialist, gedragsspecialist, specialist hoofdbegaafdheid, ICT-specialist, leescoördinator en een NT2 specialist.

In de tabel hieronder staan de namen van iedereen uit ons team. Dit zijn de leerkrachten, maar ook de vakleerkracht (gym), de intern begeleider, de leerkrachtondersteuner, de administratief medewerker, de schoolassistent en directeur. Ook staat erbij welke dagen ze aanwezig zijn op school.

Wilt u contact met de leerkracht van uw kind, stuur dan een berichtje via Parro. Heeft u nog geen Parro of wilt u liever mailen, dan kunt u het e-mailadres van de leerkracht opvragen via info.hetkofschip@ogamstelland.nl

Bevlogen directeur en onderwijskundige. In eerste instantie ben ik als leerkracht vanuit het bedrijfsleven het onderwijs ingestroomd. Ik kom uit een onderwijsgezin, dus het onderwijs stroomt door mijn bloed. Mijn speerpunten zijn leerkrachten in hun kracht zetten en zo goed mogelijke werkomstandigheden creëren. Want alleen dan kunnen gemotiveerde en kwalitatief goede leerkrachten zo goed mogelijk onderwijs mogelijk maken.

Aanwezigheid: maandag & dinsdag. Woensdag, donderdag en vrijdag afwisselend aanwezig.

Samen met het team zorg ik ervoor dat iedere leerling de ondersteuning krijgt die het nodig heeft om zich op eigen tempo te ontwikkelen en met plezier naar school te gaan. Mijn eerdere werkervaring als kinderpsycholoog en leerkracht vormen een rijke basis om mijn werk dagelijks met veel plezier en toewijding uit te voeren binnen Het Kofschip.

Aanwezigheid: maandag t/m woensdag.

Als leraarondersteuner zie ik leerlingen uit alle groepen voorbijkomen en juist dit maakt mijn werk zo ontzettend leuk. Het moment dat het ‘kwartje valt’ bij de leerling is één van de mooiste dingen om te zien in mijn baan.

De preventiemedewerker is aanspreekpunt voor arbozaken voor leerlingen, ouders, personeel, MR, arbodienst en arbeidsinspectie en werkt samen met andere arbodeskundigen.

Aanwezigheid: Maandag t/m vrijdag.

Wanneer u naar Het Kofschip belt krijgt u waarschijnlijk mij aan de telefoon.

Behalve de telefoon aannemen horen de volgende werkzaamheden ook bij mij: leerlingadministratie, financiële administratie, ontvangen van bezoekers, notuleren van vergaderingen, verzorgen van bestellingen en email- en postverwerking.

Aanwezigheid: Maandag t/m donderdag. Astrid is bereikbaar tot 15.00.

Sinds 2006 ga ik elke dag een halve dag naar het Kofschip. Mijn werkzaamheden zijn verschillend; een muisje voor alles, zeg ik altijd. Mijn taken zijn het netjes houden van de school, opruimen, kopiëren, boodschappen doen voor school. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk, want elke dag is anders!

Aanwezigheid: Op maandag, woensdag en vrijdag in de middag, op dinsdag en donderdag in de ochtend.

Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken en mijn liefde voor sport en bewegen aan hen doorgeven. Elke dag is een nieuwe uitdaging!

Aanwezigheid: donderdag en vrijdag.

Al 25 jaar ben ik kleuterjuf! In Vianen begon mijn carrière bij de kleuters en ondertussen werk ik al weer 19 jaar bij Het Kofschip in de Kikkerklas. Deze leeftijd is zó leuk om mee te werken. Ze zijn eerlijk, nemen geen blad voor de mond, ontzettend leergierig en nieuwsgierig. De opmerkingen die kleuters kunnen maken…heerlijk! Soms zijn het net kleine volwassenen.

De ontwikkeling van kleuters gaat in sprongen en vooral niet bij allemaal tegelijk. Dat maakt het onderwijs aan kleuters zo dynamisch. Elke dag is anders en daarom ben ik kleuterjuf. Kom vooral een keertje de sfeer proeven en kijken in de Kikkerklas. Je bent van harte welkom.

Aanwezigheid: Maandag t/m vrijdag.

Mijn naam is Arwen Bührs. Ik ben 20 jaar oud en woon zelf ook in Ouderkerk aan de Amstel.

Ik heb er ontzettend veel zin in en ben benieuwd naar alle nieuwe gezichten binnen groep 1A/2A en natuurlijk ook in andere klassen! Zeg gerust gedag als je mij voorbij ziet lopen. Ik kijk ernaar uit.

Aanwezigheid: Donderdag.

Tijdens de IPABO heb ik gekozen voor het jonge kind, omdat zij altijd zo onbevangen, enthousiast en open zijn. Het is mooi om ze te zien groeien, elk op hun eigen manier.

Aanwezigheid: Maandag, dinsdag en woensdag.

Na bijna 20 jaar mag ik weer aan boord stappen van Het Kofschip. Deze keer niet als leerling, maar als leerkracht van de vissenklas.
Werken als leerkracht doe ik met ontzettend veel plezier.
Lessen zo neerzetten dat de leerlingen betrokken en enthousiast aangezet worden tot leren is wat ik het liefste doe.
 
Aanwezigheid: woensdag t/m vrijdag.

Ik vind het geweldig om de kinderen elke dag een stapje verder te zien groeien in hun eigen ontwikkeling. Het is mij een genoegen hier deel van te zijn.

ICT in het onderwijs is altijd in beweging. Het is voor mij een uitdaging om deze bewegingen te volgen en waar kan in te zetten op Het Kofschip. Ik coördineer de implementatie van Snappet en haak aan waar nodig als ICT een rol speelt. Bijvoorbeeld bij de nieuwe rekenmethode of de digitale portfolio’s. Op woensdagen inzetbaar om mee te kijken en denken bij ICT-vraagstukken die andere collega’s hebben. Ook deels praktisch bezig om ervoor te zorgen dat alle ICT-zaken werken naar behoren.

Als vertrouwenspersoon van de school ben ik samen met Valeska benaderbaar indien u of uw kind te maken heeft met ongewenst gedrag. (o.a. pesten of discriminatie). Als “eerste opvangpunt” wordt samen, in vertrouwen, gekeken naar welke vervolgstap om tot oplossingen te komen het beste past.

Aanwezigheid: Maandag, dinsdag en woensdag.

Ontwikkelen van passend beleid rondom onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen in de school en binnen de klassen. Ondersteuning van de leerkrachten bij vragen hierover.

Als specialist schoolontwikkeling houd ik me onder andere bezig met de professionele (team)ontwikkeling, samenwerking, invulling van studiedagen en teammomenten, invulling van het schoolplan in ons onderwijs en coaching/begeleiding van leerkrachten.

Aanwezigheid: donderdag en vrijdag.

Na gewerkt te hebben voor de HR afdeling van een inkoopadviesbureau, ga ik met volle overtuiging
een carrière switch maken naar het basisonderwijs.
Sinds april 2022 werk ik met veel plezier als leerkrachtondersteuner op Het Kofschip.

Na de zomervakantie ben ik officieel begonnen met het zij-instroomtraject en heb ik
3 dagen naast meester Ruben in groep 5 staan. Vanaf januari sta ik in groep 3.
Ik kijk er naar uit de kinderen van groep 3 en 5 beter te leren kennen. We gaan er een
mooi en leerzaam jaar van maken!

Aanwezigheid: maandag, donderdag en vrijdag.

Al 13 jaar ben ik werkzaam in het basisonderwijs. De afwisseling tussen lesgeven aan verschillende groepen vind ik erg leuk. Elke leeftijd heeft zijn eigen ontwikkelingen en uitdagingen. De kinderen begeleiden in hun eigen leerproces geeft mij veel voldoening. Het is fijn om de kinderen te zien groeien en onderdeel te mogen zijn van hun ontwikkeling. Mijn missie is om te zorgen dat elk kind in zijn of haar kracht komt te staan en trots kan zijn op zichzelf.

Daarnaast vind ik het net zo uitdagend om mijzelf te blijven ontwikkelen. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in het onderwijs aan niet Nederlandstalige leerlingen, internationalisering en uitdagend onderwijs bieden aan meer- en hoogbegaafde jonge kinderen.

Aanwezigheid: maandag t/m woensdag en donderdag om de week.

Al ruim 25 jaar werk ik met veel liefde en plezier in het onderwijs. Nadat ik op verschillende scholen in Amstelveen en Hoofddorp heb gewerkt ben ik nu op woon – en werkgebied neergestreken in Ouderkerk aan de Amstel.

Met heel veel plezier ga ik na de kerstvakantie beginnen in groep 4 naast juf Sofie. In de 25 jaar die ik voor de klas sta heb ik aan alle groepen les mogen geven. Elke groep heeft zijn charmes en uitdagingen. Er is geen dag hetzelfde. Dat maakt het werken in het onderwijs zo leuk en uitdagend. Ik vind het erg belangrijk om er voor te zorgen dat kinderen met plezier naar school gaan, dat zij zich veilig en op hun gemak in de klas voelen, dan komt het leren vaak vanzelf.

Ik hoop kinderen een mooie, fijne en leerzame herinnering mee te geven aan hun basisschooltijd.
Mijn specialisme ligt op leesgebied. Ik ben opgeleid tot leescoördinator.
Maar ook op het gebied van gedrag, taal, rekenen, muziek en de andere vakgebieden heb ik de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan.
Ik ben creatief, lees graag en ben dol op taal.

Ik heb heel veel zin om te beginnen aan mijn nieuwe avontuur op Het Kofschip!

Aanwezigheid: maandag, donderdag en vrijdag.

Dit schooljaar sta ik vijf dagen in de week voor groep 5. Elke ochtend sta ik met plezier op, om mijn klas weer te verwelkomen. Elke dag is weer anders en daar geniet ik van. Samen gaan we dagelijks op ontdekking. Hoewel je een dag wel kan inplannen, je weet nooit wat de dag je uiteindelijk zal brengen.

Voordat ik voor de klas stond, heb ik mij veel beziggehouden met sport. Naast het lesgeven en de muziek ligt hier dan ook mijn passie.

Aanwezigheid: Maandag t/m vrijdag.

Als juf leer ik nog steeds elke dag nieuwe dingen, dit houdt mij jong en energiek! Coördinator van de Kanjermethode en specialist in gedrag van kinderen. Op verzoek bij collega’s in te zetten om mee te kijken en denken bij gedragsvraagstukken. Als opleider in de school verantwoordelijk voor het opleiden, begeleiden en beoordelen van studenten binnen onze school. Ook stuur ik waar nodig de mentoren (leerkrachten) aan en denk ik met MT en specialist schoolontwikkeling mee over gewenste schoolontwikkeling.

Als vertrouwenspersoon van de school ben ik samen met Melanie benaderbaar indien u of uw kind te maken heeft met ongewenst gedrag. (o.a. pesten of discriminatie). Als “eerste opvangpunt” wordt samen, in vertrouwen, gekeken naar welke vervolgstap om tot oplossingen te komen het beste past.

Aanwezigheid: Maandag t/m vrijdag.

Na meerdere jaren bij verschillende reclamebureaus te hebben gewerkt, koos ik 2 jaar geleden bewust voor een nieuwe loopbaan in het onderwijs. Ik heb zeker geen spijt! Ik vind het een mooi idee dat ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. En dat je als leerkracht kinderen echt iets kan leren, vertrouwen kan geven en kan laten groeien.

Momenteel geef ik les aan groep 7 maar de afgelopen jaren heb ik ook lesgegeven aan kleuters en de midden- en bovenbouw. Alle leerjaren vind ik interessant en van elk kind leer ik ook zelf weer. Ik ga dan ook elke dag met plezier naar Het Kofschip met als doel de kinderen een leuke en leerzame dag te geven.

Aanwezigheid: Maandag t/m donderdag.

Ik ben John, 24 jaar en kom oorspronkelijk uit Volendam. Vanaf januari 2023 sta ik op de donderdagen in groep 6 en de vrijdagen in groep 7. Tijdens een stage als schaatsmeester kwam ik erachter dat ik les geven heel leuk vond en daar meer mee wilde doen. Vanuit die gedachte heb ik de pabo gedaan en ben ik vorig jaar afgestudeerd. Waar ik van geniet in het onderwijs is de leerlingen zien ontwikkelen tot volwassenen door ze te helpen ontdekken wie ze zijn en waar ze voor staan. 

Aanwezigheid: Woensdag t/m vrijdag.

Al vrij snel wist ik dat ik leerkracht van de bovenbouw wilde worden. Niets is leuker dan beginnende pubers en hun meningen. Iedere dag ga ik met een grote glimlach op mijn gezicht naar school. Het is genieten om voor de klas te staan!

Gediplomeerd rekencoördinator. Verantwoordelijk om de kwaliteit van het rekenonderwijs op het juiste niveau te krijgen. Ik ben een dagdeel in de week bij collega’s in te zetten om mee te kijken bij rekenproblematiek en voor de juiste aanpak met de rekenmethode.

Aanwezigheid: Dinsdag t/m vrijdag.

Ik ben Jort, 26 jaar, kom uit Castricum en woon nu in Amsterdam. Afgelopen schooljaar ben ik binnen gestroomd bij groep 7 op Het Kofschip. Dit jaar ben ik met de groep mee naar groep 8 gegaan. Met veel plezier kom ik naar de school om te leren van en met de kinderen. Ik heb ontzettend veel zin om de kinderen les te geven met leuke en interessante lessen. We gaan er samen een prettig en leerzaam jaar van maken.

Aanwezigheid: 

Maandag t/m woensdag en vrijdag.