Nieuwe ouders

Aanname-/Toelatingsbeleid

Wij zijn trots op onze kleinschalige, persoonlijke en professionele school. Kleinschalig is onze kracht en we kunnen rond de 200 leerlingen plaatsen.

Nieuw toelatingsbeleid 4-jarigen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel

De basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel gaan in de loop van dit jaar over op een gezamenlijke vorm van aanmelding en plaatsing voor toekomstige vierjarigen. Voor kinderen die vanaf 1 september 2020 geboren zijn, gaat dit gelden. Bij deze nieuwe manier van aanmelden en plaatsen heeft elk kind onder gelijke omstandigheden een gelijke kans op een basisschool van voorkeur. Kinderen kunnen zo veel mogelijk in de omgeving van hun huis naar een basisschool en ouders kunnen elke basisschool in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel kiezen.

Aanmelden vanaf eind september 2023

Ouders met een kind dat geboren is tussen 1 september 2020 en 31 augustus 2021 ontvangen eind september het aanmeldformulier samen met de informatie over het aanmelden en plaatsen. Vanaf dat moment kunnen deze kinderen worden aangemeld. Aanmelden doet u door het aanmeldformulier bij de school van eerste voorkeur in te leveren. Als onze school uw eerste keuze is, levert u het aanmeldformulier bij ons in.
Wanneer er al een oudere broer of zus op onze school zit, heeft uw jongere kind bij ons een plaatsgarantie.

Kinderen die in Ouderkerk aan de Amstel wonen, hebben een plaatsgarantie op een school in Ouderkerk als de drie basisscholen in volgorde van voorkeur op het aanmeldformulier zijn opgegeven. Als uw kind na 31 augustus 2021 geboren is, kan u uw kind nog niet aanmelden. Jaarlijks in oktober worden de aanmeldformulieren toegestuurd voor 12 geboortemaanden. Vanaf dat moment kunnen deze kinderen worden aangemeld. Wanneer uw kind vóór 1 september 2020 geboren is, kunt u uw kind nog volgens de huidige werkwijze aanmelden.

Altijd (opnieuw) aanmelden!

U meldt uw kind altijd (opnieuw) aan, óók als u in het verleden uw kind al had aangemeld op een basisschool. Dat geldt ook voor een kind waarvan een oudere broer of zus op onze school zit. Alleen op deze manier weten wij voor hoeveel kinderen een plaats gereserveerd moet worden. Als u over een schriftelijk bewijs beschikt waaruit blijkt dat wij u in het verleden een plaats hebben toegezegd, bent u verzekerd van deze plaats wanneer u voor onze school kiest. Lever dan bij het aanmeldformulier het schriftelijk bewijs van de toegezegde plaats in.

Op de website van de gemeente kunt u uw woonadres invoeren en worden alle basisscholen in volgorde van afstand vanaf dit adres getoond. Ook kunt u met uw vragen over het toelatingsbeleid bij de helpdesk terecht. In het document Uitleg toelatingsbeleid staat alle informatie én hoe de helpdesk bereikbaar is.

Meer informatie:

Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in een plekje voor uw kind op onze school, dan heten wij u van harte welkom om hieronder uw gegevens achter te laten om een rondleiding te plannen. We zullen dan binnen twee werkdagen contact met u opnemen.