Kunst en Cultuur

Kunst en cultuur in het hart van ons onderwijs

Cultuureducatie is een belangrijk onderdeel voor de ontwikkeling van ieder kind.
Kinderen oefenen en ontwikkelen vaardigheden die van belang zijn voor de brede ontwikkeling; sociaal emotioneel, persoonlijk, talentontwikkeling en ontdekken creatieve mogelijkheden.
Het Kofschip besteedt structureel aandacht aan sociale, culturele en expressieve activiteiten zowel binnen als buiten de school.
Team en ouders vinden het van groot belang dat kinderen in aanraking komen met verschillende aspecten van cultuuronderwijs zowel binnen als buiten de school.
Jaarlijks maken we een keuze aan activiteiten uit het totale aanbod.
Activiteiten worden geïntegreerd met de zaakvakken en gekoppeld aan thema’s uit Alles-in-1, feesten, periodes in het jaar.
Culturele activiteiten:
Van Goghmuseum,  Rijksmuseum, Het tropenmuseum, Concertgebouw, projecten/voorstellingen van Loket Cultuureducatie Amstelland, voorstellingen en workshops op school, bezoek en lessen museum Ouder-Amstel, kunstvakken waar wekelijks  aandacht aan wordt besteed, Kinderboekenweek, Nationale Voorleesdagen.
Op Het Kofschip vinden we het in de eerste plaats belangrijk dat kinderen plezier beleven aan de activiteiten. Ze ontdekken hun creatieve mogelijkheden, hun talenten, hun eigen voorkeur, stellen zich open, leren zichzelf (creatief) te uiten, leren grenzen te verleggen, krijgen een bredere kijk op de wereld, kunnen een andere kant van zichzelf laten zien, verwerven kennis en leren samenwerken.

In schooljaar 2016-2017 heeft vooral het vak ‘muziek’ extra aandacht. We zetten een ‘leerlijn muziek’ op o.l.v. een externe partner.
De komende schooljaren zullen we steeds meer gaan werken in de vorm van ‘ateliers’.
Hierbij zullen we de verbinding zoeken met het thematisch aanbod vanuit de methode Alles-in-1.

 

Comments are closed.

  • info.hetkofschip@ogamstelland.nl