De eerste schooldag

De eerste schooldag
Oei wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel je kleuter al een flinke meid of kerel begint te worden, is het een stap waar je als ouder misschien best een beetje moeite mee hebt. En dat is ook logisch. Je vraagt je van alles af. Zal mijn kind de school wel leuk vinden? Zal hij wel vriendjes kunnen maken? Vindt hij de juf wel lief? Zal hij goed mee kunnen komen met de andere kinderen? Je zult je kind toch een beetje los moeten laten en dat is voor zowel ouder als kind best eng. Hoe kunnen jullie je nu het beste voorbereiden op de basisschool?
Het Kofschip heeft ‘wendagen’. Dit zijn vijf dagdelen waarop ouder en kind rustig kunnen kennismaken met de school. Je kunt dan het gebouw verkennen, de juf ontmoeten en alvast de andere kinderen leren kennen. Als ouder mag je een poosje bij je kind in de klas blijven, zodat je ziet wat zich daar allemaal afspeelt. Dat poosje wordt dan steeds iets afgebouwd, zodat je kind er steeds beter aan went dat hij zonder jou in de klas zit. Probeer je onvermijdelijke vertrek niet te lang te rekken. Vertel duidelijk wie wanneer komt ophalen, zodat je kind weet waar het aan toe is. Het kan zijn dat er even wat traantjes vloeien, maar de kans is groot dat je kind snel wordt afgeleid door de gang van zaken in de klas. Het verdriet is nooit van lange duur.
Het Kofschip heeft geen wendagen meer in de laatste weken voor de zomervakantie, omdat de groep er na de vakantie weer heel anders uit zal zien.
Op de eerste wendag ontvang je een ‘eerstedagsmap’

Meer tips over de voorbereiding van de eerste schooldag vind je hier: Tips eerste schooldag.

Comments are closed.

  • info.hetkofschip@ogamstelland.nl