Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang
BSO “Het Turfschip” van Tante Kaatje Kinderopvang.  In de onderbouwlocatie van Het Kofschip
Bij de onderbouwlocatie (Turfstekerspad) van Het Kofschip, verzorgt Tante Kaatje Kinderopvang de naschoolse opvang. Dat doen we in nauw overleg met de school, want ook wij onderschrijven het belang van een veilige omgeving waar kinderen zich gewenst voelen en mogen zijn wie ze zijn. Duidelijk en consequent zijn in wat er van de kinderen verwacht wordt, letten én benoemen wat goed gaat, dat zorgt voor een prettige sfeer. Dan kan een kind zich ontwikkelen in de richting die het zelf kiest. Fascinerend om gade te slaan, want bij elk kind weer zo verschillend. Samen met de school bouwen én bewaken we die prettige sfeer en kijken we hoe we het beste uit de kinderen kunnen halen.
Voor het bieden van goede zorg zijn het de mensen die het verschil maken. Onze selectie is zorgvuldig: we hebben juffen en meesters in dienst die van kinderen houden, die flexibel zijn (een must als je met kinderen werkt), prettig communiceren en hun werk met hart en ziel doen.
Onze werkwijze
Na school tafelen de kinderen eerst in vaste groepjes en mogen ze daarna kiezen wat ze gaan doen. Koken en bakken, knutselen, schilderen of lekker luieren met een stripboek, het kan

en mag allemaal. Want na schooltijd is het jouw tijd en mag je zelf kiezen wat je doet.
De kinderen bepalen samen met de juffen/meester wat er op het programma komt. Er is een sportjuf/-meester aanwezig die de kinderen uitdaagt om lekker te gaan bewegen in het park, de sportzaal of de dichtbij gelegen sporthal.
We stimuleren de fantasie van de kinderen door zoveel mogelijk speelmaterialen te bieden waarbij ze zelf moeten bedenken wat ze ervan gaan maken, het zijn spelmaterialen die niet ‘af’ zijn. Daarnaast opereren we maatschappelijk bewust. Dat uit zich bijvoorbeeld in het knutselen met restmateriaal, biologische groente en fruit, het beperken van de hoeveelheid suiker en keuze voor natuurlijke materialen.
Wilt u meer informatie, een rondleiding of uw kind inschrijven? Bel of mail ons dan:
Telefoon: 020 – 472 21 42 (van 9.00 – 18.30u en op woe tot 12.00u)
E-mail: administratie@tantekaatje.info

U kunt uw kind ook buitenschools laten opvangen door Kind & Co. Kind & Co heeft een aanbod in ons gebouw op de Koningin Wilhelminalaan.

www.kmnkindenco.nl

 

Comments are closed.

  • info.hetkofschip@ogamstelland.nl